Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mi az Ufo? képes leírás - UFO.tlap.hu
részletek »

Mi az Ufo? - UFO.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ufo.tlap.hu » Mi az Ufo?
Keresés
Találatok száma - 9 db
A csillagászok és az ufók

A csillagászok és az ufók

Az ufók mára olyannyira polgárjogot nyertek a magyar társadalomban (is), hogy - a Helyesírási kéziszótár legújabb kiadása szerint - köznévként, kisbetűkkel és hosszú ó-val kell írni. Mesterséges holdakat, visszatérő rakétafokozatokat, repülőgépet, költözô vándormadarakat, érdekes alakú felhőket, vagy a Vénusz bolygót gyakran vélik ufónak. A légkör fénytörése is produkálhat érdekes tüneményeket, gondoljunk csak a délibábra. Az ufó szó hallatán azonban az emberek többségének nem az amerikai légierő vagy a vándormadarak jutnak eszébe, hanem Földön kívüli lények űrhajója. Esetek ezreiről van szó, ezért nem lehet, de nem is érdemes végigmenni mindegyiken. Inkább azt nézzük meg, miért hitetlenek a csillagászok.

Az ufó szó jelentése

Az ufó szó jelentése

A kifejezést eredetileg a katonai repülésben alkalmazták, ahol ezt minden olyan tárgyra értették, aminek még nem volt tisztázva az eredete (lehetett ellenséges repülőgép, polgári gép, meteorológiai ballon vagy bármi egyéb). Később a köznyelvben ennek egy szűkebb értelme honosodott meg; szinte kizárólag idegen lényt vagy űrhajót (?repülő csészealjat?) értenek alatta. Az UFO-kutatásnak van egy nagy valószínűség szerint hiedelmi, vagy félreértéseken alapuló ága, amit elsősorban amatőrök végeznek, tudományos UFO-kutatás azonban egyelőre nincsen, mert ahhoz tárgyi bizonyítékok kellenek, amiket vizsgálni lehet. Az idegen lények létezését először a tudományos-fantasztikus irodalom (sci-fi) vetette fel, bár a népek mondavilága tele van nem emberi lényekkel (istenek, félistenek, szörnyek, tündérek).

Hogy mi is az az Ufo?

Hogy mi is az az Ufo?

Az ufo angolul 'azonosítatlan repülő tárgy' (unidentified flying ojective) rövidtve. Eredetileg a katonaság használta olyan tárgyakra értve amine nem tisztázták az eredetét. Majd a köznapi életben szűkebb értelemmel honoult meg, szinte csak idegen lényt vagy űrhajót(repülő csézealjat) jelentett.

Honnan jönnek az UFO-k?... - és más kérdések

Honnan jönnek az UFO-k?... - és más kérdések

A vita súlypontja kissé kezd eltolódni: akik eddig az UFO-k létét is tagadták, azok hajlandók elismerni bizonyos azonosítatlan repülő vagy a merülő objektumok létezését. Mostanában tulajdonképpen az alkotók vonatkozásában csapnak össze érvek és ellenérvek, miszerint, az azonosítatlan szerkezetek földi eredetűek vagy éppenséggel idegen civilizációk alkotásai. Sajnálatos módon ezek a szópárbajok nem szemtől-szembe folynak, hanem a sajtó, illetve más orgánumok felhasználásával, az azonosítatlan repülő szerkezetek egy részének földönkívüli eredetét tagadók tábora ugyanis nem hajlandó nyilvános vitát vállalni. Erre a magatartásra igazából nem tudom mi készteti őket, hiszen a földönkívüli eszközökkel személyesen találkozott emberek között is vannak legalább olyanok, mint ők! Az elutasítás más területeken is fennáll. Közismert bátor és kezdeményezőkész gömbvillámkutatónk bátorsága nagysebességgel elszállt, amikor elképzelését ütköztetni kellett volna és számításokkal alátámasztani. Erre még levélben sem volt hajlandó, nemhogy nyilvánosan.

Idegen szavak gyűjteménye

Idegen szavak gyűjteménye

Az angol Unidentified Flying Object (azonosítatlan repülő objektum/tárgy) rövidítése. UFO minden a levegőben megfigyelt objektum, jelenség, amit a szemtanú a saját ismeretei alapján nem tudott beazonosítani, nem tudta meghatározni mibenlétét. A köznyelv az UFO szón általában földönkívüli űrhajót, esetleg tévesen földönkívüli lényt ért.

Spirituális Ufokutatás

Spirituális Ufokutatás

Honlapunk célja, hogy a magyar UFO-kutatás egész szemléletét megújítsa, mely szerintünk az eddigi 20-25 év során helytelen irányokat vett! Mi, akik az emberiség spirituális megújulásáért dolgozunk, úgy látjuk, hogy egy olyan fontos alternatív tudományos szegmensben is, mint az UFO-kutatás, itt Magyarországon az utóbbi majd' negyed század alatt valójában még az alapokat sem rakták le! Az alapok pedig, mint minden más valódi tudományban, a helyes spirituális szemléletben keresendők, melynek a következményeként a szívvel újra kapcsolatba került tudat tiszta megkülönböztető és felismerő képességre tesz szert! Viszont éppen ez hiányzik oly' fájón a magyar UFO-kutatásban : a tiszta megkülönböztető és felismerő képesség! Mert mi is történt valójában?

Ufo

Ufo

A kifejezést eredetileg a katonai repülésben alkalmazták, ahol ezt minden olyan tárgyra értették, aminek még nem volt tisztázva az eredete (lehetett ellenséges repülőgép, polgári gép, meteorológiai ballon vagy bármi egyéb). Később a köznyelvben ennek egy szűkebb, eltorzított értelme honosodott meg; szinte kizárólag idegen lényt vagy űrhajót (repülő csészealjat) értenek alatta. Az ufókutatásnak van egy nagy valószínűség szerint hiedelmi, vagy félreértéseken alapuló ága, amit elsősorban amatőrök végeznek, tudományos ufókutatás azonban egyelőre nincsen, mert ahhoz kísérletileg ellenőrizhető, megismételhető feltételekre volna szükség, amit a jelenségkör magától értetődően nem tud produkálni. Az idegen lények létezését először a tudományos-fantasztikus irodalom (sci-fi) vetette fel, bár a népek mondavilága tele van nem emberi lényekkel (istenek, félistenek, szörnyek, tündérek, manók).

UFÓ és jósok

UFÓ és jósok

Régóta foglalkoztatja az embereket, hogy létezik-e élet a Földön kívül.? Pl.:UFÓk!Először meg kell értenünk mi az az UFÓ? Az UFÓ azonosítatlan repülő tárgy. Az amerikai Zecharia Sitchin[3és a svájci Erich von Däniken.[26 könyvet írt a témáról. Az ufók iránti érdeklődésnek a második világháború során és után végrehajtott katonai és később űrtechnikai kísérletek adtak lendületet, sokan ugyanis a fegyverkezési versenyben résztvevő országok kutatói által végzett kísérleteket az ufók megnyilvánulásainak vélték.

Ufo Magazin

Ufo Magazin

Közép Európa legnépszerűbb ufós szaklapja! Az Ufómagazin a megmagyarázatlan jelenségek, az ufókutatás, a tértechnológia, az ezoterika iránt érdeklődő olvasók számára 1990 óta nyújt érdekes és hiteles információkat. A magazin témaválasztása a fentieken kívül kiterjed a tudomány (orvostudomány, űrkutatás stb.), a technika újdonságaira is, mégpedig színes, olvasmányos formában. A magazinban olvashatók természetgyógyászattal, életmóddal, parapszichológiával foglalkozó cikkek, valamint ismert személyiségekkel, sztárokkal készített exkluzív interjúk is. Az Ufómagazinban hónapról hónapra közöljük az olvasók által észlelt jelenségekkel kapcsolatos írásokat, észrevételeket is. Az Ufómagazin a Magyar Ufókutató Szövetség közreműködésével segít az ufó-észlelések kivizsgálásában, az esetek hiteles dokumen-tálásában.

Tuti menü